sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Kuvia maailman vihatusta ja vaarallisesta koirarodusta

Kuten tiedätte meillä on kaksi koiraa, Princess Diandra "Didi" ja Ricardo de la Rosa "Rico". Rico on 5 vuotias pitbull uros ja Didi yksivuotias pitbull narttu. Olen lukenut paljon pahaa rodusta, jota yleensä kutsutaan "tappaja koirasta". Rotu on kokonaan kielletty joissain maissa, esim Tanskassa ja Suomessa ei hyväksytty rotu, eli pitbulleja saa omistaa mutta ei rekisteröidä. Pitbullit ovat saaneet huonon maineen mm koiratappeluista. Onko se oikeasti ihmisten mielestä koiran vika koska omistajat ovat sen verran julmia? Ei se koira itse sinne tappeluareenaan mene, vaan omistaja itse vie sen sinne, missä tämä koira a) kamppailee elämästään ja b) tekee niin kun omistaja käskee. Ihmiset ovat pilanneet tämän rodun, ei koirat itse.



Muutama kuva meidän rakkaasta Ricosta. Rico ei ole koskaan ikinä ollut agressiviinen tai edes vihainen. Hän on lapsiystävällinen ja rakastaa perhettään. Laiskempaa otusta en ole kyllä ikinä nähnytkään, mutta meille tällainen sohvaperuna kelpaa vallan mainiosti. On ainakin seuraa kun köllöttää telkkarin vieressä tai nukkuu päikkäreitä!


Didi taas tuli meille kaksi kuukautta sitten. Hänessä riittää energiaa! Koko ajan penkomassa ja tutkiskelemassa asioita. Hänkään ei ole koskaan näyttänyt minkäänlaista agressiivista käytöstä, mutta vahtii kyllä taloa innokaasti. Toisaalta se on positiivinen asia, ei tartte pelätä murtovarkaita ;)

Tämä on ollut meille just se sopiva rotu. Rauhallinen sisällä mutta ulkona aktiivinen ja innokas. Vahtii taloa mutta ei ole hysteerinen tapaus joka juoksee ympyrää taukomatta. Tietysti koiratappelut ovat hirveän näköisiä ja vastustan toimintaa totaalisesti! Mutta olen edelleenkin sitä mieltä että koirissa ei ole vikaa vaan ihmisillä on kusta päässä! Pitbulli ei ole egonjatke vaan rakas perheenjäsen, seurakoira ja kumppani. Mielestä kannattaisi ottaa enemmän positiivisia puolia pitbullista esille, eikä pelkästään niitä "huonoja". Cesar Millanilla on monta pitbullia ja on itse sanonut showssaan että häntä on purtu ainoastaan kerran, ja se oli Kultainen noutaja. Jos omistat pitbullin, lähetä minulle sähköpostia niin vaihdellaan koirakuulumisia ihanasta rodusta <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti